Fastelavnsboller til aftensmad

En hyggelig aftenssnack:

  • 2 store fastelavnsboller
  • 10-15 bolcher
  • 1/2 kop varm kakao

Det er da nemt nok at fodre sådan en unge… Ups.

Jeg fik 3 fastelavnsboller. De var virkelig gode og selvfølgelig bagt af mesterkokken Søster Lagkage.

Opskriften er fra mesterkokken Mor. Den kommer her (og er fyldt med gode tips – f.eks. bruges piskeris til piskning…)

Fastelavnsboller – 24 stk (2 plader)

  • 340 gr. smør
  • 700 gr. mel
  • 4 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl mælk (kold)
  • 100 gr gær

Kagecreme (Lav kagecremen ca. 30 min før den skal bruges)

  • 2 hele æg
  • 3 spsk sukker
  • 4 tsk vanilliesukker (eller 1 stang vanillie)
  • 5 tsk maizenamel (med top)
  • 5 dl mælk

Æg, sukker og vanillie piskes godt i en gryde. Maizenamel tilsættes og piskes med. Til sidst tilsættes mælken og det hele bringes i kog under konstant omrøring (piskeris) og koger et par minutter. Afkøles.

Dej

  1. Margarine smuldres i melet (dejen kan laves i foodprocessor)
  2. Sukker og salt tilsættes
  3. Gæren udrøres i den kolde mælk og blandes i og æltes godt. Evt. tilsættes lidt mere mel, så den ikke klistrer. Skal ikke hæve før bollerne er lavet.
  4. Del dejen i 4 kugler. Hver kugle rulles ud i en plade (ca. 25 x 40 cm) som deles i 6 lige store firkanter..
  5. Fyldet (1 spsk creme) placeres midt på firkanterne.
  6. Saml først de fire hjørner og tryk derefter dejen sammen, så cremen er lukket inde. Tryk forsigtigt, så der ikke går hul på dejen.
  7. Bollerne stilles til hævning 15 min. under fugtigt klæde. Pensles med æg og bages ved 250 grader i ca. 12 min.
  8. Afkøles på rist og pyntes med glasur.

– kan fryses. Tøes hurtigt op i mikrovnen.

Skriv en kommentar